kledingtips

Kleding tipsHeel belangrijk en sfeerbepalend voor de foto's is de kleding die gedragen wordt tijdens de shoot.
1. Geen felle kleuren, drukke prints, teksten of grote logo's


Felle kleuren zijn geen goed idee. Deze reflecteren in het gezicht. Zeker als je met meer personen op de foto gaat, kunnen felle kleuren snel vloeken bij elkaar.


Kies voor rustige, op elkaar afgestemde kleuren.
2. Kies een kleurenpalet


Een goedgekozen kleurenpalet kan een foto echt tot één geheel maken. Hoe groter de groep, hoe belangrijker dit palet. Hou een paar basiskleuren aan, het liefst zachtere kleuren. Hier kun je vervolgens van afwijken met meerdere tinten van diezelfde kleur.


Kies een kleur die vrijwel iedereen in zijn/haar kast heeft hangen en een beetje universeel is.
3. Kies voor pastelkleuren


Als je kiest voor pastelkleuren zit je eigenlijk altijd goed, omdat pastelkleuren zich heel goed laten combineren. Door de lichte kleuren hou je je beeld heel fris en rustig, en krijg je ook één mooi geheel dat zelden vloekt bij de omgeving.
4. Hou rekening met de omgeving


Het is ook handig om na te denken over de locatie van de fotoshoot bij het kiezen van de outfit. Is de locatie een bos? Dan is het misschien niet slim om groene kleding uit te kiezen. Mooier kan het dan zijn om een contrasterende kleur te kiezen tegen het groen (bijv. oranje, ecru, blauw, rood).
5. Kies iets dat tijdloos is


Dat is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar het is wel zo leuk als je je niet dood schaamt als je de foto's terug kijkt over tien jaar. Het is daarom slim om voor een 'veilige' keus te gaan, een outfit die niet heel uitgesproken is, en waarvan je over tien jaar ook nog snapt waarom je dat ooit hebt aangetrokken.
6. Draag iets waar je je fijn in voelt


Het allerbelangrijkst: je moet je fijn voelen in je kleding om leuk, ontspannen en spontaan op de foto te staan.


Draag je normaal geen rokjes met hakken? Doe dat dan nu ook niet. Blijf dicht bij jezelf.
7. Neem gerust meerdere setjes kleding mee


Tijdens een normale fotoshoot is er wel even tijd om een keer te verkleden. Je kunt ook laagjes dragen, waardoor je telkens iets uit of aan kunt trekken voor de diversiteit.
8. Denk aan leuke accessoires


Hoedjes, sjaals, bontkragen....accessoires maken de foto's afwisselend en bijzonder. Ieder seizoen kent specifieke accessoires. Leuk!
9. Vooral voor kinderen: trek iets aan wat vies mag worden


Zo wordt de shoot een stuk ontspannender voor iedereen. Heeft het geregend? Trek ze rubberlaarsjes aan. Mooi weer? Laat ze lekker op blote voetjes lopen.


Extra tip voor kleine kinderen: neem hun favoriete speeltje mee. Dat geeft iets vertrouwds. En hoe leuk is het om samen met je allerliefste knuffel op de foto te staan?


MEISJES: Als ze wil, laat haar een jurkje of meerdere dragen. Mooie jurkjes (denk aan wijde rokken, tule, bloemen enz) geeft de foto net die extra sfeer. Hoedjes, bloemenkransjes in het haar? Helemaal leuk!


JONGENS: Wil je een stoere foto? Denk aan een petje, bretels, stoere spijkerbroek, overhemd. Leuk!
10. Poets je tanden en haal de mobiele telefoon en/of sleutels uit je broekzak!!


Een bril met meekleurende glazen of een zonnebril heeft geen meerwaarde, integendeel.

Ik adviseer je om ook geen kauwgom te kauwen of een sigaret op te steken tijdens een fotoshoot.

Dit wordt nogal eens vergeten, maar kan achteraf heel erg storend zijn op de foto's.